Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

FLOW FESTIVAL: Kreativna Eksplozija Urbane Kulture s Posluhom za Okolje

Eden najbolj najbolj unikatnih festivalov na svetu, se širi iz domačih Helsinkov. FLOW bo Ljubljano obiskal med 26. in 28. junijem, ob glasbenih zvezdah, kot so Roisin Murphy, Pet Shop Boys, Metronomy, Caribou, Derrick May, Dixon. Ame in Run The Jewels pa bo nudil ustvarjalni naboj, ki preveva sodobno kulinariko, kot tudi zgodbe, s katerimi Slovenci osvajamo Kickstarter in umetniško sceno.

Po glasbeni plati, se lahko FLOW kosa z najboljšimi festivali v regiji. Po nepozabnem nastopu v Križankah se končno vrača ROISIN MURPHY, 80. in 90. leta boste lahko podoživeli s PET SHOP BOYS, JOSE GONZALES vam je zlezel pod kožo vsaj z glasbo v filmu Skrivnostno življenje Walterja Mittyja, METRONOMY, RUN THE JEWELS, CARIBOU in BONOBO sodijo v sam vrh svetovne glasbene avantgarde, DIXON in AME sta prvo in tretje ime vplivne lestvice Resident Advisor DJ list, DJ KOZE in DERRICK MAY sta še vedno zelo propulzivna pionirja tehna, ob njih pa bo Flow ponudil pisano paleto zvočno zelo raznolikih regionalnih glasbenikov in pevcev, ki jih povezujejo kvaliteta, ustvarjalnost, originalnost in iskanje svežih poti.

A POZOR: FLOW JE VEČ KOT GLASBENI FESTIVAL, kakršne je Ljubljana prestolnica gostila doslej. Je odkrivanje in mešanje glasbe, umetnosti, oblikovanja, kakovosti življenja in najboljšega v ljudeh. Helsinki so že zaživeli z njim, nad njim so navdušeni svetovni festivalski vodniki, po desetletju pa se prvič podaja iz Finske.

V Ljubljani se bo Flow ob sveži glasbi naslonil na urbano kulturo, vizualno umetnost in izbrano ponudbo restavracij, pivovarn ter vinskih kleti. Umestitev v Tobačno mesto ni naključna. Le-ta je že 130 let prizorišče številnih zgodb, kot dom Poligona, številnih ustvarjalcev pa simbol tranzicije iz industrijske v družbo znanja, v kateri umetniki in podjetniki ob podpori lokalne skupnosti razvijajo ideje v zgodbe in izdelke, ki osvajajo svet. Pomembna nota festivala je tudi širjenje zavesti o ekologiji, uporabi energije iz obnovljivih virov in recikliranju, zagotovo pa bo prispeval tudi k turistični ponudbi, saj ga bodo obiskali gostje iz cele Evrope.

Tricky!|06.06.2015
« Novice|PR|Priporočamo
Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close