Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

Kurzschluss razkriva celoten program

Ljubljana, 19.11.2013 - Po tem, ko je pred slabim mesecem dni na Facebooku oznanil svoj obstoj in v treh tednih požel zanimanje 8.000 ljubiteljev, je Kurzschluss PopUp Clubbing pripravljen, da ponudi tisto, za kar je tu – glasbo. Kar 10 večerov bo v zelo kratkem obdobju žanrsko zadovoljilo vsak okus. Ljubljana bo namreč v letošnjem prednovoletnem obdobju priča najkrajšemu obdobju odprtja kluba doslej.

Fenomen Kurzschluss
Nov PopUp klub je s svojo inovativno idejo kluba z omejenim rokom trajanja in pestrim programom zvenečih imen tujih in domačih glasbenikov še pred odprtjem dodobra zatresel slovensko party sceno. Kurzschluss bo v letošnji prednovoletni ediciji med 13. decembrom in 3. januarjem ponudil neponovljive, žanrsko pestre, inovativne ter scensko dovršene dogodke, ki se bodo odvijali v kletnih prostorih Slovenijalesa.

Program razkrit
Letošnji veseli december ne bo en sam véliki dogodek, ampak več njih. Bo serija najboljših zabav v mestu, konceptualno neponovljivih. Urbani PopUp clubbing bo v kratkem časovnem obdobju ponudil več kot 10 dogodkov s pestrim glasbenim in plesnim programom z večeri elektronske, hiphop in druge urbane mešanice funky ritmov, ne bo pa manjkalo niti vodilnih imen iz sveta elektronske glasbe in svežih newcomerjev, ki trenutno v svetu že pobirajo najbolj prestižne glasbene nagrade.

13.12.2013
YELLOW CARPET OPENING
The Correspondents (UK)
Sylvain
Peter Gold

Otvoritveni večer PopUp kluba na petek trinajstega bo s sprehodom po rumeni preprogi poskrbel za nepozabno uverturo v serijo desetih vrhunskih dogodkov s pestrim glasbenim in plesnim programom, ki bodo poskrbeli za nepozabno božično novoletno obdobje, ki je pred vrati.

V otvoritveni večer nas bo popeljal britanski dvojec alternativne elektronske zasedbe The Correspondents, ki slovi po vrhunskih koncertnih nastopih. Na najslavnejšem evropskem festivalu Glastonbury so si prislužili laskavi naziv top 10 bendov leta 2010. Da bodo obiskovalci ogreti na primerno plesno vzdušje bosta poskrbela domača didžeja Peter Gold in Sylvain.

14.12.2013
THE ORIGINAL DISCO PARTEE
Tom Wieland aka 7Samurai (Wien, AUT)
Coppa MC (UK)
JAMirko (RDYO DJs)
KPow (warm up set)

Kaj je bolj primernega za vročo soboto otvoritvenega Kurzschluss vikenda, kot originalni Disco Partee. Poleg brezčasnih disco klasik, bomo tokrat predstavili tudi manj poznane, eksluzivne disco redkosti, ki so nastale v kultnem newyorškem klubu Paradise Garage v 70ih in 80ih letih prejšnjega stoletja. Na glasbeno popotovanje skozi čas nas bo popeljal legendarni dunajski DJ in glasbeni poznavalec Tom Wieland, znan tudi pod imenom 7Samurai. Ob njem bo za gramofoni stal domačin in originalni "disco freak" JAMirko, ki je v zadnjih desetih letih s svojo ekipo RDYO DJs, poskrbel za zdaj že kultne pustnedisco zabave. Za tisti pravi Kurzschluss presežek bo poskrbeli "Master of Ceremonies" in vokalist Coppa MC. Britanec, ki trenutno živi v Berlinu, je eden tistih, ki za mikrofonom v živo pravilno in vrhunsko dopolnjuje DJ-jevo zgodbo. Ker je to na disco partijih to prava redkost, bo decembrska Kurzschluss Disco edicija prava ekskluziva.

19.12.2013
KINKY MALINKI
Hot Since 82
KINKY RESIDENT: Tristan Ingram
Alex Cvetkov

Kinky Malinki, eden izmed vodilnih klubskih večerov v Londonu, letos praznuje svojo 15. obletnico. V tem času so uspeli zabavati množice bodisi v klubih, ki gradijo klubsko zgodovino, bodisi v klubih, ki so del klubske kulture danes (Ministry of Sound, Pacha London,…), s številnimi rezidencami v najboljših klubih po svetu (Ibiza, Marbella, Dubai, pa tudi hrvaški Pag).
Kinky Malinky slovi po najboljših plesnih hitih mainstream glasbe vrhunskih didžejev. Tako lahko pričakujemo nastop vzhajajočega deep house didžeja Hot Since 82 skupaj s Kinky rezidentom Tristan Ingramom in domačim talentom Alex Cvetkovom.

 

 

 


20.12.2013
DANCE & DISORDER
IntoSomething+Multipraktik
Eddy Ramich & Kontrapunkt
Rita Maia & Fedja
Mique & Lavka
Roja & Ajo

Dance & Disorder se vrača. Elementarno in udarno. Obetajo se praznični valčki, lepi palčki in 360 stopinjski prevalčki. Dance & Disorder sporočajo: “Tokrat prihajamo v oblekah in starejši, a nič kaj pametnejši! 20 Dec(ibeli)ember. Stay tuned. Follow the paper trail. Dali bomo signalpa čeprav bo kratek stik!«

21.12.2013
Supra Travel 5th Anniversary Bash:
THE REAL SOUND OF UK
Rudimental DJ
SevdahBABY live
JAMirko
Massimo
Koltek

Leta 2008 je Supra postavila svojo zvezdo na zemljevid potovanj za mlade in do danes s partnerjiuspešno soorganizirala že več kot sto zabav, ki se jih drži krovna opazka »notorično«. Od njihovega prvega partya v Celju – kamor so pripeljali danes titanskega zvezdnika, Davida Guetto, do številnih velikih imen svetovnih didžejev kot so Bob Sinclar, pa Tiësto … so šli v Supri resnično Above & Beyond.
Bilo bi smešno, če pete obletnice ne bi praznovali v Supra slogu, zato jim bodo pomagali tistih 5 svečk upihniti nihče drug kot britanska senzacija Rudimental. Slednji so bili nominirani v kar treh kategorijah evropskih MTV nagrad in bili izbrani za najboljšo festivalsko skupino tega poletja. Tokrat sicer ne bomo uživali v nastopu živega banda, a bo zato njihov DJ set zagotovo poskrbel za poskakovanje slehernega obiskovalca na edinstveno mešanico drum&bass funky ritmov podkrepljenih z izjemnimi vokali. Britanske narekovalce trendov bo podprla priznana srbska zasedba SevdahBABY LIVE, ki bo obiskovalce predhodno dodobra ogrela s prvovrstnim združevanjem digitalne glasbene matrike z lepoto nastopa v živo izkušenih instrumentalistov.

 


25.12.2013
FankaNaManka Special:
FUNKY XMASS
JAMirko & Ubu (RDYO DJs)
DJ Perry Louis & The JazzCotech Dancers (London, UK)
Heavy Reeffs live

FankaNaManka je ljubljansko glasbeno gibanje, ki izhaja iz kroga glasbenikov-ljubiteljev funk glasbe, ki so bili tesno povezani z kultnim bendom iz 90ih Heavy Les Wanted. Manko funka v slovenskem prostoru sta v klubskem smislu v novem tisočletju zapolnjevala legendarna zbiratelja vinilnih plošč, selektorja in didžeja JAMirko in Ubu (bobnar in kitarist v bandu HLW).
Že od leta 2006, ko nas je zapustil James Brown, največja svetovna ikona in boter funk in soul glasbe, posvečamo ta božični datum funk-u in ga slavimo kot party vseh navdušencev funk, soul in groove plesnih ritmov.
Tokrat praznujemo z gosti iz Londona; DJ Perry Louisom in njegovimi JazzCotech plesalci, premierno bo pa nastopil novi funk band Heavy Reeffs, kjer bosta JAMirko in Ubu z nekaj člani HLW spet za svojimi inštrumenti.

26.12.2013
1605 LABEL NIGHT
Phunk Investigation (IT) & Home crew

Globalno gibanje pod taktirko Umeka presega glasbene okvire in je že zdavnaj prešlo v kult. Člane Fotr izbira previdno in brez kompromisov, medtem ko jim legija simpatizerjev lačno sledi po vsem svetu - od Pariza do Londona, od Toronta do Miamija. 26. decembra bodo sixteenofiverji končno pustili pečat doma. 1605 kolektiv bo zastopal italijanski duo Phunk Investigation, podporo pa jima bo nudila peščica domačih izbrancev. Eden izmed bolj vročih dogodkov na programu, ki dviga nivo zanimanja preko standardnih gabaritov.

27.12.2013
RED PARTY CLUB EDITION
Tom Staar (UK)
Roul and Doors (NL)
Kosta Radman

Red Party je v manj kot 2 letih na slovenskem glasbenem trgu postal sinonim za največje partije, na katerih nastopajo zgolj in samo DJ velikani. Serija zabav, ki je uspela v kratkem doseči status kultnih dogodkov (Tiësto, Armin van Buuren, Axwell,David Guetta, Calvin Harris) je prejela tudi

mednarodna priznanja in se letošnji Red Party prestavlja na naslednje leto. Toda Red Party mora doživeti vsaj eno klubsko različico. Zato nam bo družbo delal Tom Staar. Svež, melodičen, z odličnim izborom največjih hitov prepletenih z deep elementi. Nastopil je na najboljših festivalih: Exit, Globalgathering, Sunburn, Creamfields, Electric Daisy London, itd. Isti večer pričakujemo še Roul and Doors – še en par v nizu nizozemskih glasbenih produktov, ki osvajajo svet. Njune komade si izposojajo v svojih setih največji: Tiësto, Hardwell, Fedde Le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano.

28.12.2013
DIRTY SOULFUL BEATS
Ms Dynamite (UK)
Roots in Session Sound (warm up set)
Borka (Good Foot, rx:tx)
Freeverse & Cookie (Filter)

Po dveh zelo uspešnih albumih je 31-letna Miss Dynamite trenutno vokalistka, ki se ne omejuje na noben glasbeni stil. Je predstavnica londonske underground bass glasbene scene in sodeluje z najvidnejšimi producenti, med drugimi Magnetic Men, Shy FX in Labrinth. Njeno gostovanje pri nas obeležuje enega zmed vrhuncev v nizu Kurzschlussovih dogajanj!

31.12.2013
KURZSCHLUSS NYE
Ne bomo povedali veliko, razen tega, da si omislite za ta večer poseben stil, sledite temi, izberite si svojo vlogo, sprostite se, bodite drzni. Najvišje pete. Najbolj svetleč suknjič. Malo bolj poudarjeno frizuro. Lahko teatralen make-up. Bo vse dovoljeno, brez omejitev. In bo tudi all you can drink. Za nenasitne, za vas. Do jutra. Preživite z nami zapiranje prvega pop-up kluba, divje, sproščeno, kvalitetno.

 

 

 

 

 

 


Prve vstopnice pošle v le nekaj minutah
Nov PopUp klub bo omejenih kapacitet, zato si svoj vstop zagotovite predčasno, da ne ostanete pred vrati. Prodaja vstopnic je v polnem teku preko sistema Eventim, vstopnice pa bodo na voljo tudi na vratih kluba, če ne bodo pošle že prej. Za določene kontingente so namreč bile razprodane v le nekaj minutah.

Več informacij na uradni spletni strani Kurzschluss (www.kurzschluss.si).


December bo divji, organizatorja pa vsem obiskovalcem soglasno svetujeta le eno: »Naspite se v naprej.«

 

Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close