Prijava Še nimaš uporabniškega imena? Registriraj se!
Psilon party photo

Murat & Partizan - mednarodni projekt Slojtsch

Nekje okoli leta 2003 je Murat prejel e-mail od nemškega producenta/reperja Partizana. Pisal je, da mu je všeč glasba z albuma "V besedi je moč" (Murat & Jose) in da tudi sam dela hip hop beate (glasbene podlage) in rapa. Poslal mu je tudi CD, ki je bil Muratu zelo všeč in kmalu za tem je tudi sam prišel na obisk v Ljubljano.

Ko sta se srečala v živo, sta hitro spoznala, da imata podoben okus in pogled na ustvarjanje, in začelo se je glasbeno kot tudi osebno prijateljstvo. Tako sta poleg druženja na raznih žurih začela tudi skupaj ustvarjati skladbe bolj za šalo kot zares. Vsakič, ko je Partizan prišel v Ljubljano ali ko je Murat obiskal Bielfeld ali kasneje Muenchen, sta napisala in posnela vsaj eno skladbo. V času snemanja so se v studiu vedno pojavili glasbeni prijatelji, ki so dodali svoj prispevek.

V nekaj letih se je nabralo kar nekaj internacionalnih komadov, zato sta se Murat in Partizan odločila, da nekaj teh javno objavita na spletu.Tako se je rodil projekt Slojtsch, s katerim želita spodbuditi tudi druge glasbene izvajalce, naj se ne ozirajo na jezikovne ovire. Glasba nima meja. Murat repa v slovenščini, Partizan v nemščini, ostali gostujoči izvajalci pač v jeziku, ki ga govorijo. "Vsi ustvarjamo glasbo in to je to, kar nas povezuje."

 

"Projekt je nastal iz ljubezni do glasbe in ustvarjanja. Vesela bova, če bova lahko to predstavila tudi v živo, sicer pa bova ustvarjala skupne komade še naprej ne glede na vse. To rada delava in to naju veseli "

 

Album Slojtsch si lahko poslušate in brezplačno naložite na povezavah:

www.murat.bandcamp.com

www.partizan.bandcamp.com

 

Za več informacij ali booking pišite na: slojtsch@gmail.com

 

 

 

Vsebina prispevka odraža zgolj avtorjevo osebno mnenje in ni nujno tudi uradno stališče uredništva ali celotne ekipe Psilon.org. Ponovna objava prispevka (ali le dela le-tega) je možna le z izrecnim dovoljenjem avtorja ali uredništva. Morebitne napake v prispevku so zgolj nenamerne. Ravno tako ne lektoriramo prispevkov, ki jih prejmemo s strani zunanjih sodelavcev.
facebooktwittermyspacenetlogsitetalk

PrijavaX

Uporabniško ime
Geslo
Avtomatično me prijavi ob vsakem obisku
Če ne želite, da se shrani cookie z zakodiranimi podatki za vašo prijavo, ne obkljukajte tega polja!
Ojoj, ne spomnim se gesla!
V polje "Uporabniško ime" vnesite email, s katerim ste se registrirali, ali pa vaše uporabniško ime!
Close