Bruc 2011 je pokal od energije

"Bruci, a imate kaj energije? Dajmo, roke v zrak! Moja droga je adrenalin!" - Ravno s temi besedami je tabujevka Tina podrezala v maso energičnih študentov prireditve Bruc 2011, ki jo še zdaleč niso sestavljali le bruci, in poskrbela za pravcato glasbeno poslastico ter t.i. vrhunec večera. Animiranje poslušalcev, pevkina pristna navdušenost nad nastopom in vrhunska izvedba tako novih kot straih skladb so poželi velikansko navdušenje množice na Gospodarskem razstavišču in bučen aplavz.

Nič manj aplavza pa si ni prislužil stari maček iz Prekmurja Vlado Kreslin, ki je s svojim bendom pričaral nekoliko bolj umirjeno, a vseeno prijetno vzdušje, še posebej, ko je poslušalce s svojim žametnim glasom odpeljal po cesti iz Goričkega v Piran in dejal, da je še vedno nekaj ljudi, ki se jih človek razveseli.

Če smo poslušalci največji bum pričakovali ravno od novomeške skupine Društvo mrtvih pesnikov, pa temu žal ni bilo tako. Kar nekaj obiskovalcev je prizorišče zapustilo še pred njihovim nastopom, spet drugi pa so se menda pritoževali nad priredbami lastnih starih uspešnic.

Sicer so med bolj znanimi domačimi glasbenimi imeni nastopili še: rapar Zlatko iz Fužin in skupina The Tide. Prav tako je bilo moč kot predskupini slišati Heretic in Can of bees. Vsi ljubitelji elektronskih ritmov pa so se lahko zabavali pred elektronskim odrom, kjer se je predstavila obilica DJ-jev.

Za največja minusa tega priljubljenega glasbenega dogodka lahko označimo slabo organizirane garderobe za odlaganje plaščev in jaken ter dostop na samo prizorišče. Mladostniki so skorajda hodili eden po drugemu, da sploh ne omenjam oteženosti in slabe označenosti vhoda v vip prostor.
Seveda organizatorjem ne pripisujemo črne pike, pač pa upamo, da bodo to kritiko jemali konstruktivno in naslednje leto izvedbo le še izboljšali.

Avtor pripetih fotografij je Jernej Kokol (galerija Bruc 2011)


Avtor: B. Vidmajer

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 24.6.2021 ob 17:08