Žur z razlogom - sedem ur dobrodelnosti in elektronske glasbe

Več kot 20.000 mladih je v ljubljanskem parku Tivoli žuralo z razlogom. Sedemurno glasbeno dogajanje z DJ Umekom je pospremilo vroče vzdušje, čeprav je vzdušje nekoliko ohladila poletna ploha, ki je prav tako že tradicionalno osvežila Žur. Naš najboljši DJ se je navdušeni množici predstavil s poletnimi hiti z Ibize, s svetovnih klubskih festivalov ter z nekaterimi svežimi skladbami, ki jih je ustvaril prav za Žur z razlogom. Tradicionalno dogajanje v središču Ljubljane je tudi tokrat uspešno uresničevalo svoje poslanstvo premagovanja ravnodušnosti med mladimi do nasilnih dejanj.

Od decembra 2004, ko se je v mestnem jedru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za sovrstnike, so mladi skupaj s Si.mobilom in partnerji dogodka zbrali več kot 192.000 evrov. Natančen znesek o zbranih donacijah na 10. Žuru z razlogom bo Si.mobil sporočil v drugi polovici septembra, ko bodo znani podatki o višini SMS donacij in preostalih sredstev iz drugih virov doniranja.

Od leta 2006 Žur z razlogom sodeluje z društvom Beli obroč Slovenije in zbira sredstva za pomoč mladim žrtvam kaznivih dejanj. Vstopnina z namenom v višini 1 EUR bo skupaj z donacijo Si.mobila in partnerjev dogodka društvu Beli obroč Slovenije pomagala opremiti še več prijaznih sob po Sloveniji.

Prijazne sobe stroka uporablja za pogovor z otroki, ki so žrtve kaznivih dejanj. Da bi ta najbolj ranljivi del naše družbe zaščitili pred nadaljnjo travmatsko izkušnjo v postopku zasliševanja, si Beli obroč skupaj s Si.mobilom prizadeva urediti prijazna okolja po Sloveniji, v katerih bi bili otroci ob visoko usposobljenih strokovnjakih, med pogovorom in igro, zaslišani le enkrat. Pogovor z otrokom se snema, posnetek pa je opremljen s posebnim žigom in varno spravljen za potrebe sodišča, tožilcev in strokovnjakov.

Del sredstev, zbran s pomočjo Žura z razlogom, je društvo Beli obroč namenilo opremi nekaterih že obstoječih prijaznih sob po Sloveniji. Poleg tega je odprlo prijazno sobo v Ljubljani na sedežu društva. Naslednja prijazna soba se bo odprla predvidoma sredi septembra v Mariboru.

Si.mobil se za pomoč pri promociji in izvedbi dogodka zahvaljuje generalnemu partnerju NOKIA, partnerjem Europlakat, POP TV, Radio Antena, Kolosej, TV3, Videotop, Fini oglasi, Mediabus, Gem, Adria Media, bolha.com, Žurnal, Eclipse print, Gama, Burn, Drogart ter številnim drugim spletnim partnerjem, ki širijo sporočilo, da je »Nasilje je OUT«.

Avtorja pripetih fotografij sta Žiga Intihar in Katja Klopčič


Avtor: Simobil press

Objavljeno:



LINKED/povezane objave

Žur z razlogom
27.8.2011 16:00, park Tivoli, Ljubljana

Žur z razlogom in Night Vision
Vse preveč časa je minilo od zadnjega dvoranskega partyja (ok, 10 mesecev), zadnjega open aira (1 leto) in nasploh zadnje dobre techno veselice...