7. Žur z razlogom

Že drugi zaporedni Žur z razlogom, ki ga je skazilo vreme. Če gre v tretje res rado, bi moralo biti drugo leto spet lepo (ali pa toča, morda celo sneg ali pa potres? :)).

Razen neprostovoljne blatne kopeli pa drugih minusov z mojega stališča ni bilo. Zaradi novih prioritet v življenju smo se v Tivoli odpravili že pred uradnim začetkom. Kot naročeno se je najhuje ulilo ravno ob 17h, zato je bilo treba začetni naliv prevedriti na parkirišču v varnem zavetju avtomobila. Na srečo s parkirišči še ni bilo zapletov. Ko so se dežne kaplje malo zredčile, smo se odpravili proti prizorišču.

 

Hvala odgovornim za dostop v vip 'prostor', saj je prav ta pripomogel k temu, da lahko dam Žuru odlično oceno. Streha, sedišča, tla posuta z žagovino (ali morda s steljo za zajčnike) zastonj pijača in najpomembneje: zastonj palačinke! Mnjam! Res, fantoma na stojnici vse pohvale za radodarnost, zmazali smo jih namreč natanko 5. Umeka smo tako večinoma spremljali na platnu za šankom, priznam, da sem bila pozitivno presenečena nad njegovim glasbenim izvorom, saj se je plesnost kar lepo stopnjevala.

 

Padavine sicer nikakor niso hotele ponehati, a smo se vendarle opogumili in se odpravili na kratek sprehod po glavnem delu prizorišča. Uh, kakšna napaka. Za moja vsega hudega vajena ušesa je bilo ozvočenje premočno. Ustavili smo se v družbi gasilcev in nekaj drugih premočenih revežev pod Drogartovim šotorom, a se zaradi glasnosti nisem uspela po telefonu z nekom dogovoriti za meeting point. Po blatnih tleh smo se oddrsali še do oddaljenih kemičnih wc-jev (vmes smo bili še priča precej epskemu padcu na teh tleh, sem pa prepričana, da jih je bilo podobnih še ničkoliko) in nazaj v varno zavetje vipa.

 

Tam smo še malo poklepetali z nekaj znanci, s katerimi se zadnje čase (pre)redko vidimo, nato pa je žal že napočil čas za naš odhod, še pred nastopom Carla Coxa, zato le-tega ne morem komentirati. Bi pa poslušala/gledala do konca vsaj preko streama od doma, če bi se nama uspelo povezati nanj... Pa drugo leto več sreče, če nam bo vreme bolj naklonjeno (in če dobiva varuško za nočne ure, hehe).

 

Aha, sms smo poslali kljub vip privilegijem, želim si samo, da bi ga poslali tudi vsi tisti, ki so letos Žur spustili zaradi vremenskih razmer.

Avtor: Xena

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 30.8.2010 ob 11:28