Globoka grla – Hip hop kuhna

Križanke, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 11.6.2004 ob 6:00

Začetek je bil 10.6.2004 ob 22:00


1. koncert turneje HIP HOP KUH'NE

TRKAJ, N'TOKO, KLEMEN KLEMEN, IRONIC TRONIC, KOSTA, VALTERAP, KING & AP, T-SET, MEDZ'L, BALLAU, PIŽAMA, UNKNOWN, LAGANEE, SAMO BORIS


pričetek 17.3
grafiti
nastopi ob 19.




nastopajo:

TRKAJ (LJ), eden od dveh državnih prvakov v freestylu, katerega ravnokar izšla plošča »V času enga diha« (Rapnika/Nika, 2

4), je že postala vseslovenski hit. Trkaj, sicer študent Teološke fakultete v Ljubljani, je odličen v t.i. impoviziranem rapanju, v tekstih pa se največkrat obrača k dogodkom, ki se dogajajo okrog njega. Trenutno največja zvezda slovenske rap scene.

KLEMEN KLEMEN (LJ), največji med najbolj prodajanimi raperji, ki se je že slabo desetletje pred izdajo svojega prvenca »Trnow Stajl« (Nika, 2


) potikal po ljubljanskih klubih. Iz tega obdobja poznamo tudi njegovo sodelovanje na prvi Ali Enovi plošči »Leva scena«. Lani je izdal svojo drugo ploščo »Hipnoza«, ki jo trenutno promovira po Sloveniji.

N'TOKO (NM) – dvakratni državni prvak v raperski improvizaciji iz glave in najhitrejši slovenski raper, je lani izdal svojo prvenec »Cesarjeva nova podoba« (Rapnika/Nika, 2

3), ki jo je dobil kot nagrado za zmago na freestyle prvenstvu. N'Toko je sicer tudi član novomeške zasedbe Moveknowledgement. Slovi po odličnih besedilih, lani pa je imel po mnenju uredništva Radia Študent najboljšo slovensko domačo ploščo.

IRONIC TRONIC (LJ) – so veterani slovenske rap scene. Dado Sheik oziroma Dado je pred dobrim desetletjem štartal v skupini Garbage Enemy, nato je kmalu odšel k Srečni mladini, kasneje pa ga je potegnilo še v DJ vode. Tu je spoznal Dj Borko s katerim sta ustvarila vizijo hip-hopa na štirih gramofonih, projekt pa se je razvil do te faze, da se jima je pridružil še Dadov brat Fidži (nekoč v Leftegg in Cancel) in sedaj deluje večplastno, trenutno pa so v ospredje postavljeni vokali. Fantje so sodelovali z najuglednejšimi imeni slovenske scene (Magnifico, Schatzi, Elvis Jackson, kompilacijah Chili Space…)

KOSTA (LJ) – nekoč del zasedbe Anonimni, ki si je nato preko drum n bassa in rapa utiral svojo samostojno pot. Najprej je skupaj z avtorjem glasbe Markofom posnel ulični ep »Riihlah«, lani pa pri založbi Matrix Music še svoj aktualni prvenec B.I.Z. iz katerega poznamo hita »Furam begije« in »Na senčni strani mesta«.

VALTERAP (GO) – solkanski matador Valterap, velja za tehnično enega najboljših slovenskih klepetačev. Svoj pot si je utiral prek Klubskega maratona Radia Študent in prekoncertiral domala celo Slovenijo. Valterap, nekoč študent slovenščine je med drugim zanimiv tudi zaradi tipičnega primorskega dialekta, ki je postal njegov zaščitni znak. Predlani je izdal ulični Ep »Nekitakegakuvalter«, ki je v raperskem svetu naletel na odlično kritiko.

SAMO BORIS (LJ) – velja za enega najbolj politično (ne)korektnih raperjev pri nas. Vsakomur z imenom in jajci pove kar si misli o njem, njegova besedila pa so kvaliteten preskok slovenske rap scene. Tudi on je tako kot Valterap veliko izkušenj pridobil na Klubskem maratonu Radia Študent, prek katerega je pridobil kar veliko poslušalcev. Nastopa tudi kot gost komada »Srednja pot« na N'tokovi plošči.

KING & AP (GO) – goriški rap dvojec, katerega protagonist je King, uveljavljen freestyler, ki ga kot gosta najdemo na obeh Klemnovih ploščah. King velja za enega od tistih, ki v svoj nastop vloži ogromno energije, njegovi nastopi pa veljajo za odlične.

LAGANEE (LJ) – vokalist skupine Cancel, ki je lani izdala svoj prvenec »Urbana nervoza« (B Pop, 2

3) se je že prej udejstvoval na raperskem področju, izhaja pa iz legendarnega rap legla »TrueBara«, kjer je naredil svoje prve korake. V svojih besedilih se poglablja predvsem v probleme družbe, v kateri živi tudi sam.

T-SET (LJ) – trojka izkušenih raperskih mačkov, bobnarja in avtorja glasbe BMD-ja, slovenske raperske zvezde Trkaja ter dolgoletnega Klemnovega kamerada Ballau-a. T-set v



LINKED/povezane vsebine

Vreme Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Ljubljana, Slovenija