DubLab: KILLO KILLO BANDA

Channel Zero, Metelkova, Ljubljana, Slovenija


Dogodek se je zaključil 17.11.2015 ob 6:00

Začetek je bil 16.11.2015 ob 22:00


Vojislav Malešev prav tako znan kot KILLO KILLO, je pevec, kantavtor in MC iz Novega Sada. Sodeloval je v več mednarodnih in domačih glasbenih projektih, čeprav njegov trenutni projekt KILLO KILLO BANDA prekaša vse po vrsti. Po nekaj letih samojstojnega dela na komadih s pomočjo elektronske glasbene opreme, se leta 2007 odloči, da bo zbral ekipo glasbenikov, katera bi se mu pridružila pri ustvarjanju in izvajanju njegove glasbe.Glasba, ki jo ustvarja z ostalimi člani skupine temelji na "roots reggae" (originalni reggae) in vsebuje elemente v smeri rock steady-ja in dance hall-a ter vse do značilnih karibskih ritmov in ska glasbe. Pogosto rad združuje zvok balkanskega soula in zelo emocionalnega samotarskega blues-a.

KILLO KILLO BANDA je izdala digitalni LP z naslovom "AMONGST THE PEOPLE" pri založniku EXITMUSIC, na njihovi spletni strani pa si lahko brezplačno prenesete celoten album, kateri je pridobil številno srbsko občinstvo. Prav tako so se njihovi komadi znašli na obeh izvodih Balkanfarraj-a, prestižne in zelo dobro znane kompilacije, sestavljene iz reggae izvajalcev iz regije. Nastopili so po vsej Srbiji, kot tudi v sosednjih državah, vendar pa vrhunec dosežejo v svojem matičnem mestu z nastopom pred številno publiko na EXIT festivalu leta 2009 in 2011. Oder so si delili tudi s skupino Manu Chao, v aprilu leta 2011. Avgusta istega leta so imeli še en pomembnejši nastop – na velikem Sziget festivalu v Budimpešti. Temu je sledilo snemanje dveh singlov, Internet inDa sam znao za kateri je bil tudi posnet videospot. Pesem je postala pravi regionalni hit, prišla na top lestvico MTV Adria Domačicain dala spodbudo in zagon »bandi« za nadaljnje delo.

Skupina gre skozi zelo plodno ustvarjalno obdobje, kjer sodelujejo močni glasbeni posamezniki, zarad katerih se je v letih skupnega ustvarjanja utrdila močna vez polna energije, tako da glasba, ki jo ustvarjajo seže še globje v glave in čute poslušalcev.

Pomladi leta 2013 lansirajo svoj drugi studijski album z pomenljivim naslovom Berba, ki vsebuje 14 pesmi, med drugim dva singla Da sam znao in Ruke od staklene vune. Album je utelešenje njihove glasbene zrelosti, kjer je pomen pesmi vse manj brezbrižen vendar nabit s čustvi in izkušnjami.Opozoriti je treba da na trenutke uspešno združujejo na videz nezdružljive stile, kot so reggae in blues, a na koncu vse skupaj zveni čarobno. Vsekakor koncert, ki mu je vredno prisluhniti in si ga ogledati v živo.

http:soundcloud.com/killo-killo-banda
www.youtube.com/watch?v=RNZdz2lCW4k
www.youtube.com/watch?v=l1EsiGjEOiQ

Support: TITO DJ
DJ rojen v Jugoslaviji, odraščal na Balkanu, živeč na sončni strani Alp.
http:soundcloud.com/tito-dj
www.facebook.com/dino.t.bajramovic
http:ethnocloud.com/Dino_Tito_Bajramovic
http:twitter.com/DinoTitoBajramo
www.mixcloud.com/Koromandija

www.facebook.com/dublabch0

Dubbing is a must

Vstopnina: 5 eur
 



LINKED/povezane vsebine

Vreme Ljubljana
Vremenska napoved in trenutno vreme za kraj Ljubljana, Slovenija