Žur do jutranjih ur...

Prinese mačka. Tistega, ko se zjutraj zbudiš in komaj veš, kje si in s kom si. Veš samo, da moraš vstati, ker te čaka kup obveznosti, ki so seveda prijetne, ampak še zmeraj obveznosti, ki se jim ni mogoče izogniti. In kako težko se je v takem stanju sploh premakniti...

Prinese mačka. Tistega, ko se zjutraj zbudiš in komaj veš, kje si in s kom si. Veš samo, da moraš vstati, ker te čaka kup obveznosti, ki so seveda prijetne, ampak še zmeraj obveznosti, ki se jim ni mogoče izogniti. In kako težko se je v takem stanju sploh premakniti...

Ker sem bila res precej zmijavkana, sem se odločila, da grem na internet in preverim, kaj priporočajo v teh primerih. Pa berem naslednje preventivne nasvete: pijte vodo po vsakem kozarcu alkohola, med pitjem jejte, sezite po svetlih alkoholnih pijačah in ne po temnih. In nasvete za po mačku: okrepite se z energetskim napitkom ali juhco, pijte sadne napitke in jejte sadje, jejte kruh ali krekerje, vzemite tableto proti bolečinam, če je glavobol nevzdržen in za na koncu – klin se ne zbija s klinom.

Meni je pa ravno to rojilo po glavi in sem sklenila, da preverim, če je to res. Torej sem si pripravila cocktail Bloody Mary. Malo paradižnikovega soka, vodke, limoninega soka, sol in črni poper, kapljico omake Tabasco in za kanček omake Worcester. Same zanimive sestavine, ampak le, če je vsaka posebej. Vse skupaj sem zmešala v ročnem mešalniku, si nato poiskala najlepši možni visoki kozarec, ga okrasila z steblom zelene in limete ter postavila mojstrovino na mizo. Moje fotografsko oko je seveda zaznalo priložnost za fotkanje in začel se je party s cocktailom in kozarcem. Kozarec od zgoraj, kozarec od strani, kozarec na lokaciji 1, kozarec na lokaciji 2, zamegljeno ozadje...malce noro vse skupaj, če bi me kdo gledal ali posnel. Recimo kakšna kamera iz Google avtomobila. So pa nastale super fotke, ki sem jih seveda takoj presnela na računalnik in se malo poigrala s Photoshopom. Kdo bi si mislil, da bom imela kdaj party s cocktailom. Joj, čisto se mi je že skisalo!

Torej, kje smo ostali... še zmeraj tisti kozarec in notri tekočina. Pa le poskusimo to čudo, če kaj deluje. Naredila sem požirek in še ni bilo tako slabo. Pa drugega, hmm...in sem letela v kopalnico. Tole mi niti pod razno ne bo ozdravilo mačka. Bolj zanič zadeve še nikoli nisem pila! Plan B je tableta, ki mi za silo prežene glavobol in me pripravi na muke, ki sledijo pri optiku.

Že od osmega razreda nosim očala, kar je povezano z omejitvami v športnih aktivnostih in pri sončnih očalih, ki ne morejo biti ogroomna in lepo zaobljena, ampak so lahko le ravna, ker prevelika dioptrija drugega ne dopušča. Obredla sem veliko poslovalnic, pa so bili povsod precej nezainteresirani in neprijazni. Neki večer sem čisto po naključju stopila v poslovalnico blizu mojega doma in tam mi je svetoval zelo prijazen optik, ki je rekel, da bi bile leče čudovita rešitev. Torej, cocktail ni pregnal mačka, tableta tudi ne, ga je pa optik. Po uri in pol uvajanja pred ogledalom sem končno spregledala. Pravi čudež, ko se po dolgih letih vidiš brez očal. Neverjetno... in vzrok za party!!! In za nove party fotke... brez kapljice alkohola!

Avtor: Ljubljančanka

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 16.11.2010 ob 9:30