Vse kar si pustila, da leži na tleh – je risalni žebljiček

Brez vejice je ime tretje studijske plošče skupine Melodrom. Pesmi so melanholične, hrepeneče, čustveno obarvane, prepletene s tragiko hrepenenja in iskanja ljubezni. Lahko bi rekli, da nekako ustrezajo slovenskemu narodu. Po poslušanju teh komadov nujno rabiš dozo glasbe, ki sliši na ime techno, trance, house, ker drugače lahko zapadeš v nevarno stanje, ki je podobno tistemu, ko ne vidiš sonca več dni ali ko neprestano dežuje. Pa brez zamere. Moje čisto osebno mnenje.

Pred našim blokom vlada prava borba za parkirišče. V poletnih mesecih se začasno prekine, nato se pa spet začne. Ponavadi je vse polno že okoli pol osmih zjutraj in zamudniki se nato z razočaranjem odpeljejo iskati srečo drugam. Tako kot v ljubezni. Najboljši oziroma najboljše so kar naprej zasedeni in moraš pohiteti, da jih ujameš.

Prijateljica je iz Grčije prinesla zajeten kup dobre volje in vodno pipo (shisha, šiša), ki jo je kupila na tržnici v Turčiji. Naslednjič, ko pridem na obisk, bomo imeli preizkušnjo. Sestavni deli pipe so cev, glava, ustnik in steklenica. Za take nevedneže kot sem jaz. Na netu sem pogledala kako izgledajo in nekatere so prave umetnine, ki bi jih imel samo na polici in ne v uporabi. Kajenje pipe naj bi bila še najmanj škodljiva oblika kajenja, ker tobak ponavadi ne vsebuje katrana, delež nikotina je pa zelo majhen. Slaba tolažba, ampak boljše kot nič.

Ker se delam, da hujšam, se trudim, da doma nimam nobene sladkarije. Na (ne)srečo ima rojstni dan nečak, ki sem mu kupila dve čokoladi in Yu-Gi-Oh karte, ki so sedaj izredno priljubljene med skoraj že najstniki. Izredno težko je gledati pisano darilno vrečko v kateri veš, da se nahaja nekaj, kar zelo rabiš v večernih urah, ko ni več odprta nobena trgovina. Premaga me požrešnost in pojem celo Milkino čokolado z rozinami in lešniki. Saj mu bom jutri zjutraj kupila novo...

Pred dnevi sem bila na Straži. Ne na tisti, ki jo prepeva Zabranjeno Pusenje (Straza pored Prizrena), ampak na tisti, ki predstavlja biser naše dežele in je cilj vsakega zagretega turista. Straži na Bledu. Tam so nedavno postavili adrenalinski park, ki me je zelo navdušil. Ne začneš že kar nekaj metrov nad tlemi, ampak se postopoma navajaš na višino z različnimi težavnostnimi stopnjami.

Včeraj sem mi je pokvarila miška. Računalniška seveda in še moja prva, ki sem jo dobila zraven prenosnika. Ker se na drsnik nikakor ne morem navaditi, sem šla takoj po novo in vzela tisto, ki naj bi barvno še najbolj ustrezala. Na žalost pa ne ustreza moji dlani, ker je preveč debela. Bi kdo kupil še čisto svežo, dišečo, novo miško? Prodam po polovični ceni...kakšnemu brucu ali brucki, ker je danes prvi študentski dan in se bo začelo obdobje pisanja neštetih seminarskih nalog. Toda danes je še prezgodaj, da bi razmišljali o tem, ker je petek in čas za žur. Kje se kaj dogaja? V Planetu Tuš v Celju je After Papaya Party, v klubu K4 je prvi reggae večer...

Avtor: Ljubljančanka

Objavljeno:

Zadnja sprememba: 1.10.2010 ob 23:37